Wednesday, September 29, 2010

HAFLAH AIDILFITR KIDU 2010

RABU
29 SEPTEMBER 2010
12.30 TGH
HALAMAN KIDU

TETAMU JEMPUTAN :

1.Setiausaha Majlis Muassasah
2.Pengerusi Majlis KIDU
3. Adun Bukit Lada
4. Kakitangan Sek. Men. Islam Darul Ulum

Agenda
- Ucapan Dato' Setiausaha
- Jamuan
- Bersurai

Gambar program akan menyusul

Sunday, September 19, 2010

Lawatan Yayasan Amal Sabah & Sarawak Ke Kompleks Pendidikan Muassasah Darul Ulum.
Kompleks Pendidikan Muassasah Darul Ulum yang menempatkan Kolej Islam Darul Ulum dan Sekolah Menengah Islam Darul Ulum telah menerima kedatangan tetamu dari Yayasan Amal Sabah dan Sarawak pada 7 September 2010 yang lepas. Kompleks Pendidikan Muassasah Darul Ulum merupakan salah satu tempat destinasi rombongan ini di negeri Kedah selepas mereka berkunjung ke negeri Terengganu dan Kelantan. Rombongan ini bertujuan memberi pendedahan kepada ahli rombongan tentang sejarah dan perkembangan Kompleks Pendidikan Muassasah Darul Ulum yang di asaskan oleh Almarhum Mantan Presiden PAS, Almarhum Dato' Hj Fadzil Mohd Noor.
Rombongan seramai 26 orang ini diketuai oleh Ust Jamil dan disertai oleh peserta yang berasal dari Sabah dan Sarawak yang sedang mengikuti program pemantapan dakwah di Selangor di bawah seliaan Yayasan Amal Malaysia.
Pihak Kolej Islam Darul Ulum diwakili oleh Penolong Pendaftar Perhubungan Awam dan Teknologi Maklumat, Saudara Mohd Hanifi telah menyampaikan taklimat kepada ahli rombongan berkaitan sejarah dan program yang ditawarkan oleh Kolej Islam Darul Ulum. Sebelum itu, ahli rombongan telah menziarahi pusara Almarhum Dato' Hj Fadzil Mohd Noor.Wednesday, September 08, 2010

SALAM AIDILFITRI


Salam aidilfitri kepada semua pengunjung portal, semoga Allah swt menerima amalan yang dilakukan sepanjang ramadhan pada tahun ini. Jadilah aktiviti dan takwinm ramadhan adalah model kehidupan mukmin yang soleh sepanjang masa. Ramadhan memberi kekuatan menjadi muslim sejati. Ia datang dengan pakej yang lengkap bagi diikuti dan dilaksanakan kehidupan berasaskan ubudiyyah. Segala amal didalamnya mendapat kerberkatan daripada Allah swt. Moga ramadhan pada tahun adalah yang terbaik kita laksanakan dan 1 syawal kita menyambut kemenangan dan kegembiraan.

Salam hormat daripada kami
Pentadbiran KIDU
Maaf Zahir dan Batin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails